Dr. Öğr. Üyesi

omerfarukuzun@subu.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Dr. Ömer Faruk UZUN, Isparta'da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini de Isparta'da bitirmiştir. 2013 yılında, Süleyman Demirel Üniversitesi, Orman Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde lisans eğitimini birincilikle tamamlamıştır. 2014 yılında, Süleyman Demirel Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak ikinci lisans eğitimini de tamamlamıştır. 2015 yılında, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda “Fotoğraf yardımı ile 3 boyutlu ağaç modellenmesi” isimli yüksek lisans tezi ile yüksek lisans eğitiminden mezun olarak "Peyzaj Yüksek Mimarı" olmuştur. 2020 yılında, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda “Bitkisel tasarım amaçlı bitki bilgi sistemi” isimli doktora tezi ile doktora eğitimini tamamlayarak "Doktor" unvanını almıştır. 2021 yılından beri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı'nda Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Bilimsel ve mesleki çalışma alanları; bitkisel tasarım, peyzaj mimarlığında bilişim, peyzaj mimarlığında bilgisayar teknolojileri, peyzaj planlama ve tasarım, modelleme ve görselleştirme, kent ağaçları, yer örtücü bitkiler, peyzaj onarımı, doğa turizmi, rekreasyon, doğa ve peyzaj farkındalığı, gibi çeşitli konulardan oluşmaktadır.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri